herbata zielona japan matcha kakegawa bio
Opis
Składniki: herbata zielona.
Sposób parzenia: płaską łyżeczkę proszku (ok. 2-3g) wsypać do ceramicznej czarki (chawan) i zalać wodą (150-200 ml) w temperaturze 70-80 stopni. Po zalaniu, napój ubijać należy specjalną bambusową miotełką co najmniej 30 sekund, aż do pojawienia się na jego powierzchni charakterystycznej pianki. Zamiast czarki można użyć zwykłej, niewielkiej miseczki lub niskiej filiżanki, a do wymieszania i uzyskania pianki małego widelczyka lub spieniacza do mleka.
Właściwości
Japan matcha BIO zawiera dużo minerałów, antyoksydantów oraz błonnika. Ze względu na sposób parzenia, który sprawia, że napar spożywamy razem z liśćmi, jedna porcja matchy dostarcza 10 razy więcej składników odżywczych niż porcja klasycznej herbaty zielonej. Szczególnie ceniona jest ze względu na swoje silne właściwości antyoksydacyjne, a więc te które pozwalają zwalczać wolne rodniki, które gromadzą się w naszym organizmie i mogą powodować choroby i różne dolegliwości.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.