kawa ziarnista Cremoso
Średnio palone ziarna z Brazylii. Smak słodkawy, z nutami gorzkiej czekolady i orzechów i lekko wyczuwalną goryczką.Charakteryzuje się niską kwasowością i średnią cielistością. Idealna do alternatywnych metod parzenia.
Opakowanie 250g.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
kawa ziarnista Vekigo
Średnio palona arabika z dodatkiem robusty. Smak mocny, czekoladowy z dojrzałymi nutami słodowymi, delikatnie pikantna, umiarkowanie kwasowata. Idealna do espresso, ale także do alternatywnych metod parzenia.
Opakowanie 250g.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Wszystkie kawy konfekcjonowane w ofercie naszego sklepu z kawą i herbatą wypalane są w niewielkich partiach, na nasze zamówienie w kilku współpracujących z nami, podlaskich palarniach z wieloletnim doświadczeniem, co gwarantuje świeżość i najwyższą jakość.
Kawy w naszym sklepie przechowujemy w ziarnach, w oryginalnych opakowaniach i mielimy na Państwa życzenie tuż przed wysłaniem zamówienia. Do wyboru są cztery opcje: kawa ziarnista, kawa drobno mielona (do zaparzania tradycyjnie lub w ekspresie kolbowym), kawa średnio mielona (metody przelewowe) lub kawa grubo mielona (kawiarka, french press). Wybrany wariant należy zaznaczyć przed dodaniem produktu do koszyka. Po zmieleniu kawę pakujemy do szczelnej torebki, z której najlepiej w domu przesypać ją do pojemnika szklanego lub metalowego i przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Kawy nie należy przechowywać w lodówce ani zamrażarce!
Kawy speciality są to ziarna najlepszej jakości, produkowane w specjalnych warunkach klimatycznych. Są dokładnie wyselekcjonowane, aby wyeliminować te wadliwe. Uzyskują one 80 i więcej punktów w stupunktowej skali. Ziarna tych kaw pochodzą zawsze z najświeższych zbiorów i w zdecydowanej większości dostarczane są do palarni bezpośrednio z plantacji. Kawa speciality zawsze ma dokładnie oznaczone pochodzenie, wiemy z jakiego kraju, a nawet z jakiej plantacji pochodzi. Każda posiada swój charakterystyczny smak i aromat. Znany jest sposób obróbki ziaren i dokładną datę wypalenia. Jakość speciality zachowana jest na każdym etapie - od zasadzenia rośliny aż po filiżankę naparu.