herbata zielona china bancha
Opis
Składniki: herbata zielona.
Sposób parzenia: łyżeczkę suchych liści (ok.2g) zalać wodą (250-300ml) w temperaturze 80-85 stopni. Parzyć 3-5 min., po tym czasie napar oddzielić od liści. Parzenie można powtórzyć jeszcze dwukrotnie, za każdym razem wydłużając czas.
Właściwości
Bancha zawiera dużo cennego wapnia i żelaza. Ta zielona herbata posiada odczyn lekko zasadowy i ogranicza wydzielanie kwasu żołądkowego, a także go neutralizuje, dzięki czemu poprawia pracę jelit i odkwasza organizm. Dlatego polecana jest do spożywania przy zgadze czy refluksie. China bancha ma małą zawartość teiny i może być podawana małym dzieciom.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.