herbata zielona popoff de luxe (Yunnan, Chiny)
Opis
Składniki: herbata zielona.
Sposób parzenia: łyżeczkę suchych liści (ok.2g) zalać wodą (250-300ml) w temperaturze 80-85 stopni. Parzyć 3-5 min., po tym czasie napar oddzielić od liści. Parzenie można powtórzyć jeszcze dwukrotnie, za każdym razem wydłużając czas.
Właściwości
Yunnan jest regionem bardziej znanym z produkcji herbat czerwonych i czarnych, ale herbaty zielone stamtąd są również bardzo cenione i wartościowe. Dobrze pobudzają, oczyszczają organizm z toksyn i wspomagają trawienie. Działa antybakteryjnie, a jej chłodny napar dobrze sprawdza się przy przemywaniu oczu i powiek przy zapaleniu spojówek.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.