herbata zielona china lung ching 1st grade
Opis
Składniki: herbata zielona.
Sposób parzenia: łyżeczkę suchych liści (ok.2g) zalać wodą (250-300ml) w temperaturze 80-85 stopni. Parzyć 3-5 min., po tym czasie napar oddzielić od liści. Parzenie można powtórzyć jeszcze dwukrotnie, za każdym razem wydłużając czas.
Właściwości
Lung Ching zawiera dużo witaminy C i polifenoli, które neutralizują wolne rodniki w organizmie i mają działanie antynowotworowe, spowalniają starzenie się organizmu oraz pomagają w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cholesterolu we krwi. Działa lekko moczopędnie oraz oczyszcza organizm z toksyn. Polecana szczególnie po posiłkach, ze względu na właściwości wspomagające trawienie. Herbata ta, dzięki zawartości fluoru, zapobiega próchnicy zębów oraz chorobom dziąseł.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.