herbata zielona ceylon dimbula nuwara eliya
Opis
Składniki: herbata zielona.
Sposób parzenia: łyżeczkę suchych liści (ok.2g) zalać wodą (250-300ml) w temperaturze 80-85 stopni. Parzyć 3-5 min., po tym czasie napar oddzielić od liści. Parzenie można powtórzyć jeszcze dwukrotnie, za każdym razem wydłużając czas.
Właściwości
Ceylon Dimbula Nuwara Eliya to mieszanka herbaty zielonej z wysoko położonych plantacji na Sri Lance. Ze względu na deszcze monsunowe występujące w sierpniu i wrześniu, zbiory najlepszych gatunków herbat odbywają się w styczniu i lutym. Herbata zielona Ceylon charakteryzuje się dużymi, mięsistymi liśćmi, które po zaparzeniu dają dość ciemny napar o wyrazistym smaku i intensywnym aromacie. Herbata zielona z Ceylonu wspomaga procesy trawienne, oczyszcza organizm z toksyn i obniża poziom cholesterolu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.