

kawa ziarnista arabika Kenia aa
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Składniki: kawa arabika z Kenii.
Ziarna kawy Kenia AA, pochodzące z plantacji regionu Kirinyaga położonych na wysokości 1700-1800 m n.p.m. w pełni oddają kwintesencję kenijskiej kawy. Dzięki wulkanicznej glebie oraz górzystemu terenowi regionu, uzyskuje się ziarna łączące zrównoważony, bogaty smak oraz niepowtarzalne owocowo-kwiatowe nuty. Oznaczenie AA określa najlepszą dostępną jakość ziarna.
Kawa Kenia AA pozyskiwana jest metodą na mokro, do której używa się krystalicznie czystej górskiej wody z rzeki Kamweti. Obróbka kawy na mokro to proces wieloetapowy, z użyciem wody. Z owoców kawowca usuwany jest najpierw miąższ, następnie ziarna są moczone i poddawane procesom fermentacji, a na końcu opłukuje się je, aby pozbyć się resztek miąższu. Tak oczyszczone ziarna poddaje się suszeniu. Kawy "myte" mają delikatniejszy, bardziej szlachetny profil sensoryczny, o bardziej intensywnej kwasowości niż te obrabiane na sucho.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.